– 06 Haziran Venüs en büyük uzanımda (46°)
– 13 Haziran Merkür en büyük uzanımda (23°)
– 14 Haziran Jüpiter ve Ay yakın görünümde (gece yarısından sonra)
– 20 Haziran Venüs, Mars’ın 2° güneyinde (sabah)
– 21 Haziran Ay ve Merkür yakın görünümde (sabah)
– 21 Haziran Yaz gündönümü – en uzun gündüz, en kısa gece
– 28 Haziran Satürn ve Ay yakın görünümde (akşam)
Haziran’da akşamın ilk saatlerinin tek gezegeni Satürn. Gezegen ayın başlarında akşam alacakaranlığında gökyüzünde hemen hemen en yüksek konumunda yer alıyor ve gece 01:00 civarına kadar gökyüzünde kalıyor.
Satürn, ilerleyen günlerde giderek daha erken batacak. Bununla birlikte, zaten ince görünen halkaları giderek daha da incelecek. Teleskoplu gözlemciler, haftada bir yapacakları gözlemlerle halkalardaki değişimi fark edebilirler.
Jüpiter, Satürn’ün batmasından kısa bir süre sonra doğu ufkunda beliriyor. Jüpiter’i teleskopla gözlemek isteyenler için en uygun zaman sabah alacakaranlığının hemen öncesi. Çünkü bu sırada gezegen iyice yükselmiş ve atmosferin olumsuz etkilerinden önemli ölçüde kurtulmuş oluyor.
Venüs, sabah gökyüzünde 5 Haziran’da en büyük uzanıma ulaşıyor. Sabah gün ağarmaya başlamadan yaklaşık 2 saat önce Venüs’ün doğu ufku üzerinde belirişi görülebilir. İlerleyen günlerde, gezegenin Güneş’le olan açısal uzaklığı yavaş yavaş azalsa da, kuzeye doğru yapacağı hareket nedeniyle bir süre daha ufkun üzerinde yükselmeyi sürdürecek.
Geçen ay başından itibaren sabah gökyüzünde yükselmeye başlayan Mars, nihayet alacakaranlıktan kurtuluyor. Gezegen,Venüs’ün de yardımıyla gökyüzünde bulunabilir. Ayın başlarında Venüs’ün sol altında görünen Mars, 20 Haziran’da Venüs’le 2° kadar yakın olacaklar.
Merkür, bu ay sabah gökyüzünde ve ufku açık olan yerlerden ay boyunca gözlenebilir. Ayın sonlarına doğru gezegenin ufkun üzerindeki yükselimi artmış olacak.